понеділок, 8 квітня 2024 р.

Методичний тиждень «Розвиток творчості педагога – основа розвитку компетентності здобувача освіти»

Заступник директора Віра БОНК провела майстер-клас «Онлайн-сервіси  у роботі сучасного вчителя», мета якого – ознайомити з освітніми платформами, які дозволяють створювати інтерактивні вправи  (Wordwall, Quizlet, Сoggle, WordArt тощо). Дала поради щодо застосування чату GPT та Персонального помічника сучасного вчителя освітнього проєкту «На урок» для дослідження нових методик, пошуку та генерації різноманітних завдань.

Вчитель фізики Марія МАРТИН  продемонструвала особливості використання онлайн-сервісів "На урок", "Всеосвіта", "Classtime" з інтерактивними завданнями для контролю знань учнів, що дають можливість залучити кожного школяра та отримати миттєву візуалізацію результату навчальних досягнень усіх дітей класу. Розказала про використання віртуальної дошки Padlet для залучення дітей до спільної чи індивідуальної роботи з питань теми уроку чи проєкту. Поділилась досвідом роботи з питання «Інженерний тиждень як один із напрямків реалізації STEM-освіти». 

Вчитель української мови та літератури Марія ПРОЦАК розповіла про використання на уроках інтерактивних методів та технологій.  Шукає оптимальні шляхи зацікавленості учнів, спонукання їх до творчості, самостійності, підвищення розумової активності. Свою діяльність спрямовує на виховання гуманних, освічених людей, які на належному рівні вміють практично користуватися мовою у найрізноманітніших життєвих ситуаціях. 

Урок фізики у 7 класі, проведений Марією МАРТИН, був розроблений у формі розв'язування захопливих усних та письмових завдань, спрямованих на закріплення та узагальнення знань з теми «Сила. Види сил». Учні демонстрували свої досягнення та конкурували у збиранні балів, одночасно оцінювали результати своєї роботи, розвивали вміння перемагати труднощі у навчанні.

Віночком тижня став тренінг, проведений директоркою  ЗЗСО Зеновією ЦВІГУЛОЮ,   по перезавантаженню вчителя, збереженню здоров'я в умовах сьогодення.







Немає коментарів:

Дописати коментар